Silver Rocket

SRSS: na břehu řeky, Dub nad Moravou, 10. srpna 2007

Töhötöm a Aleš 12. 7. 2007

A jedná se o skutečně malebnej hanáckej venkov, místo s atmosférou, přírodou, spiritualitou a tak. Pomlčíme o nepříjemným faktu, že se tam mluví zvláštním jazykem, jak věděj všichni etnologové na fotbalovejch stadionech – ale to sem teď nepatří. Dub nad Moravou je skutečně oficiální městys (čili cosi mezi vesnicí a městem), kterej vzniknul sloučením množství miniaturních vesniček. Posuďte sami: Tučapy, Bolelouc, Čertoryje, Dub, Drahlov, Charváty. Zkuste si to opakovat pořád dokola před spaním. Tučapy, Bolelouc, Čertoryje, Dub, Drahlov, Charváty. Tohle teď bude vaše mantra. Městys není žádnej holubník.


Tučapy, Bolelouc, Čertoryje, Dub, Drahlov, Charváty.

„Dominantou městyse je poutní chrám Očišťování Panny Marie, postavený v letech 1734–1756. Mimořádně hodnotná jsou barokní sousoší svatého Floriána z roku 1733, svatého Jana Nepomuckého z roku 1739 a svatého Josefa z roku 1740. K dalším památkám patří kamenný kříž u kostela, kaplička svaté Markéty se studnou a lípou a socha prezidenta TGM, odhalená v roce 1936.“ Jak vidíte, končí sranda. Jedeme do skutečně svatý lokality a nezbavíme se ani stínu tatíčka Masaryka – co by tomu asi staroušek říkal, že mu postavili sochu mezi samejma katolickejma svatejma, když, jak známo, měl katolíky rád ještě míň než Maďary a Rakušáky. V místním kostele je totiž divotvornej obraz černý Madony byzantskýho typu, o kterým parta, která věří v neposkvrněný početí a chození po vodě, prohlašuje, že je schopnej uzdravovat, a to zázračným způsobem. Existuje o tom písemný dobrozdání z 18. století, který kromě vypasenejch biskupů podepsali i dva doktoři. Takže je to jasný: všechny neduhy, který vás mohly potkat v Hradci a Těšíně, v Dubu zmizej jako mávnutím kouzelnýho proutku. Hosana! Klidně si dejte první dva dny do těla, panenka Marie Dubská se o nás všechny postará.


"Cože? Řekl jste bápež?"

Jakej vliv bude mít tahle zvýšená koncentrace svatosti na produkci kapel na SRSS? Je známo, že rock’n’rollu se pod krůpějema svěcený vody dvakrát nedaří. Zvažujeme, že tuhle prekérní situaci vyřešíme pomocí obrovskýho obrazu Poslední večeře nad pódiem, na kterým bude 28 silně židovsky vypadajících apoštolů, číšníci, kabaret, klokan a tři Ježíšové (jeden tlustej a dva hubený pro symetrii). Nemáme ovšem v žádným případě pochybnosti, že „matka všech žranic“ v Dubu bude rockový inferno, amen.



Yeah! It looks great! The fat one balances the two skinny ones.
V češtině tady: www.silver-rocket.org/arch…

Hrát se bude v Bolelouci, v romantickým háječku přímo na břehu řeky Moravy. Nedaleko je most a jez, a podle slov organizátorů akce každej, kdo přijede na tuhle zastávku SRSS nějakým plavidlem po řece, bude mít vstup zadarmo. Takže například fanoušci z Vídně maj vystaráno, stačí plout chvíli po Dunaji a pak už jen veslovat proti proudu Moravy. Doufejme, že nikdo nedopadne jako svatej Vavřinec, jehož svátek si budeme toho dne připomínat, když už jsme všichni aspoň na jeden den v roce dobrý křesťani a marxisti.


Náboženství, opium lidstva.


Datum: 10. 8. 2007, pátek, 19:00
Místo: Dub nad Moravou, břeh řeky v Bolelouci
Kde to je: Nedaleko Olomouce. Podívejte se radši tady: www.mapy.cz/searchScreen?q… Lokalita je dostupná autobusama z Olomouce, Prostějova, případně Přerova. Snažte se.
Kapely: OTK, Gnu, Lyssa, Wollongong, Phoenix II, Deverova chyba
Jídlo, pití, nocleh: Jídlo i pití bude. Spát můžete na louce, takže spacáky, stany, celty a igelity s sebou.

Další texty na téma SRSS:
Na cestách se Silver Rocket: www.silver-rocket.org/news…
SRSS: Hradec Králové: www.silver-rocket.org/news…
SRSS: Český Těšín: www.silver-rocket.org/news…