Silver Rocket

JOUR J MENTAL, LYSSA, PATOLE: 8. července v Eternii

ÚV SRR 21. 6. 2024

Pondělí po dlouhým víkendu je pořád pondělí, špatnej den. Tady je ale možnost, jak to změnit ve vynikající den: v Eternii zahrajou pod taktovkou Silver Rocket a Beaver Deceiver hned tři kapely – a máme pocit, že to bude mít jistou úroveň: spojení Prahy, Paříže, Lille a ex-Slezska totiž můžeme popsat jako… delikátní a dekadentní? Jsou tohle ty správný slova?

Jour J Mental povstali z trosek kapely Enob (mohli jste je vidět na Klinice před pár lety) a pokud někdo ztělesňuje elegantní noiserock s francouzským šarmem a dostatečnou dávkou podivnosti, jsou to právě oni. Zvukoví nerdi, experimentátoři s nářadím i nástrojema, mistři vybudování jedinečný atmosféry, za zádama se skvělou novou deskou, sympatický lidi, který si klidně utáhnou při hraní kolem krku strunu. Kapela, která má v názvu slovo „mentál“, nemůže už z podstaty zklamat.

Patole mají venku novou super desku, kterou na jaře pokřtili v natřískaným Punctu, v Eternii jsou jako doma, jejich zvuk je vytříbenej, čekejte vysokou dávku vkusnýho hluku.

Lyssa momentálně v tichosti pracuje na novým materiálu a kmeti jsou sami překvapený, že věci na případnou další desku vznikají docela plynule. Čekejte zvýšenou dávku nihilismu a slušnou dávku hluku.

Těšíme se na vás, tohle bude fajn letní pondělí!