Silver Rocket

The Antikaroshi + Lyssa 27. září na Sedmičce

ÚV SRR 24. 9. 2024

Berlínští The Antikaroshi vystoupí po dlouhý době na strahovský Sedmičce. V Praze už hráli šestkrát, naposledy předskakovali Milemaker na 007 a Unsane v Underdogs. Tentokrát budou hrát společně s Lyssou.

The Antikaroshi před prázdninami vydali svou šestou desku s názvem L'inertie polaire. Zvuk kapely se moc nemění. Když něco funguje, proč to měnit, ne? Dischord zvuk, co víc chceš. Hrajou do sebe zapadající mix indie rockové odlehčenosti, mathovýho tappingu a post-punkových riffů. Do takové muziky se velmi příjemně vplouvá, člověk se pak na chvilku v jejich písničkách úplně ztratí, pak se znovuobjeví nějaký kytarovej motiv, který zněl před minutou. Zpěvák Chris něco odtrousí, riff, smah, jedem.

S The Antikaroshi vystoupí pražská legenda Lyssa. Kult, který je nutný vidět, dokud to jde a mládencům ještě slouží zdraví. Už šest let uběhlo od poslední desky Bipolar a tak je zřejmé, že další deska je na spadnutí. Teď je ta nejlepší chvíle zajít na koncert a slyšet ty nový písničky, než je kluci nahrají.